Novice

Bloomberg top 50

Bloomberg Adria je Boscarola imenoval med 50 najvplivnejših posameznikov regije

26. 01. 2023

Bloomberg Adria je s 1. julijem 2022 začel delovati kot prva večplatformna mreža poslovnih novic v jugovzhodni Evropi, kmalu pa tudi kot televizijska oddaja. Posluje pod licenco vodilnega svetovnega poslovnega medija, prestižne blagovne znamke Bloomberg. Medijski portal, ki se osredotoča na poslovne in finančne novice je vzpostavljen na petih trgih z uredništvi v Sloveniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, v Severni Makedoniji in na Hrvaškem. Novice in analize v petih jezikih objavlja več kot 130 novinarjev, komentatorjev, analitikov, finančnih in drugih strokovnjakov iz uredništev v Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Skopju in Sarajevu.

Bloomberg Adria

Vsako leto pripravijo seznam »TOP 50« najvplivnejših posameznikov iz regije, ki so najbolj zaznamovali preteklo leto. Gre za pisano druščino, v kateri je nekaj zelo znanih ljudi iz športa in politike, pa tudi dokaj neznani geniji iz sveta gospodarstva in znanosti, ki jadransko območje postavljajo na svetovni zemljevid kot kraj neusahljivega vira talentov.

Na seznam za leto 2022 je bil uvrščen tudi Ivo Boscarol. Kot so navedli v utemeljitvi, Boscarol izstopa na področju financ in posla.

Z Ivom so opravili tudi poglobljen intervju, ki je dostopen na tej povezavi.