Ustanovitelja

Ivo Boscarol

Ivo Boscarol je pionir električnega letenja in je svoje življenje posvetil temu, da bi letalstvo postalo cenovno dostopno in okolju prijazno.

Je ustanovitelj in solastnik skupine družb Pipistrel, ki načrtuje in proizvaja najnaprednejša lahka letala. S prvo tipsko certifikacijo električnega letala na svetu je  leta 2020 postavil osnovo za komercialno uporabo čistega električnega pogona v letalstvu.

Boscarol je visoko priznan podjetnik tako v Sloveniji kot v tujini. Že 9 let zapovrstjo je prejel nagrado revije Readers’ Digest za “najbolj zaupanja vrednega poslovneža” v Sloveniji. Revija Politico ga je uvrstila med 28 najvplivnejših ljudi v Evropski uniji. Ameriška letalska akademija Kiddie Hawk mu je podelila naziv Živa legenda letalstva. Odlikovan je z najvišjim priznanjem FAI za prispevek v letalstvu in najvišjim državnim civilnim priznanjem, Zlatim redom predsednika republike Slovenije.

Leta 2022 je Boscarol prodal večino delnic družbe Pipistrel ameriški korporaciji Textron, v kateri kot častni predsednik družbe nadaljuje svojo vizijo letalstva brez emisij. Hkrati vlaga v različne visoke tehnologije, biofarmacijo, medicino, alternativno pridelavo hrane in obrambne programe, predvsem v nadzor zraka in zaščito pred droni.
Je najbolj znan filantrop v svetu letalstva in v svoji državi. Leta 2022 je doniral največji znesek v zgodovini svoje države, 30 milijonov evrov za drugačne, velike socialne projekte za javno dobro.

Taja Boscarol

Taja Boscarol je bila rojena leta 1982. Srednjo šolo je obiskovala v Ajdovščini, leta 2006 pa zaključila likovno smer študija na Pedagoški fakulteti. Ustanovila je lastno obrt za grafično in industrijsko oblikovanje, aranžerstvo in dekoraterstvo, leta 2012 pa se je zaposlila na Pipistrel d.o.o., kjer je opravljala raznovrstne naloge od oblikovanja in urejanja spletnih strani, dizajna promocijskega materiala in tiskovin za družbo, do PR.