Novice

Ivo je prejel priznanje Gasilske Zveze Slovenije

15. 01. 2023

Gasilska zveza Šmarje pri Jelšah je 13. januarja 2023 v Rogaški Slatini gostila 18. posvet gasilskih poveljnikov in predsednikov gasilskih zvez iz cele Slovenije. Dvodnevni dogodek se je odvijal v Grand hotelu Sava, zbralo pa se je kar dvesto najodgovornejših gasilcev in drugi visoki gostje.

Posvet se je začel s pozdravnimi nagovori Janka Cerkvenika, predsednika Gasilske zveze Slovenije, Eriha Straška, predsednika GZ Šmarje pri Jelšah in Marjana Šarca, ministra za obrambo RS. Program je vodil Janko Cerkvenik in poudaril, da je namen posveta pridobiti vse informacije, znanja, da bodo v prihodnje še uspešnejši in učinkovitejši ter analizirati delo preteklega leta.

V petkovem slavnostnem delu je podjetnik Ivo Boscarol prejel zahvalo za finančno pomoč slovenskim gasilcem po požaru na Krasu v letu 2022, jih nagovoril in spodbudil.

Ivo je v svojem nagovoru dejal: »Počaščen sem, da prejemam priznanje od krovne gasilske organizacije naše države, to je Gasilske Zveze Slovenije, kot zahvalo za donacijo. Vendar mislim, da bi moralo biti ravno obratno. Jaz bi se moral zahvaliti gasilcem, ker so na Krasu ohranili prav vsa življenja, velik del flore in favne in zaradi njihovih nečloveških naporov v peklenskih pogojih ni zgorela niti ena sama hiša. Vsi Slovenci se vam najlepše zahvaljujemo.«