Novice

mag. Brane Lotrič čestita Ivu Boscarolu

Nagrada “Pomladni veter” tokrat v roke Ivu Boscarolu

22. 03. 2023

Podjetniško-trgovska Zbornica Slovenije (GZS) vsako leto podeljuje priznanje “Pomladni veter” ustanovi, organizaciji, družbi, posamezniku ali drugim osebam javnega in zasebnega prava (zbornice, združenja, podjetniški inkubatorji, tehnološki parki, grozdi, javne agencije, lokalne skupnosti itd.), ki so po mnenju članov GZS ali združenj, sekcij in zbornic znotraj GZS, največ prispevali k razvoju in spodbujanju podjetništva ter zdravega podjetniškega okolja v Sloveniji.

Prejemnik letošnjega priznanja Pomladni veter je Ivo Boscarol. Priznanje je prejel iz rok predsednika UO Podjetniško trgovske zbornice mag. Braneta Lotriča na 10. mednarodni MSP konferenci v Kongresnem centru Brdo pri Kranju, 22. marca 2023.

 

Pomladni veter je najstarejše tovrstno priznanje v Sloveniji, ki ga nekateri viri imenujejo tudi “gospodarski oskar”. Prvič je bilo podeljeno že leta 1969. Prejemniki so zlasti gospodarstveniki, ki trajnostno ustvarjajo presežke, imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, razpolagajo z inovativno poslovno filozofijo in dosegajo preboje v svojih tržnih nišah.

Vključno z letošnjimi nagrajenci je nagrado GZS doslej prejelo že skoraj 400 gospodarstvenikov in gospodarstvenic.

(več o nagradi)
(seznam dosedanjih prejemnikov)

 

Objave v medijih:

STA

Dnevnik

Večer

SI 21