Novice

Nakup središča Mercator Center Maribor Tabor

09. 06. 2023

Družba Boscarol d.o.o. je bila dne 7. junija 2023 najuspešnejši ponudnik v prodajnem postopku banke Nova KBM d.d. za nakup nepremičnine nakupovalnega središča Hipermarket Mercator Maribor Tabor II na naslovu Ulica Eve Lovše 1, 2000 Maribor in je postala njen novi lastnik.

Boscarol d.o.o. nadaljuje z investiranjem v različne tipe naložb, med drugim tudi v nepremičnine. Nakupovalni center Tabor II v Mariboru spada med 5 največjih Mercatorjevih hipermarketov Sloveniji.
Zgrajen je bil leta 2011, razprostira se na skupno 41.425 m2 površine, od tega ima 22.995 m2 uporabnih površin, namenjenih trgovinski in gostinski dejavnosti ter več kot 800 parkirnih mest, od tega 570 v pokriti garaži.

V kompleksu se poleg Mercatorjevega nakupovalnega centra nahaja tudi približno 40 trgovin prestižnih blagovnih znamk, ponudnikov bančnih in drugih storitev ter več gostinskih lokalov. Objekt ima tudi možnost nadgradnje in dozidave treh poslovnih stolpičev. Nahaja se v strnjenem stanovanjskem naselju Tabor v Mariboru na odlični lokaciji z več glavnimi prometnimi povezavami.

Pred oddajo ponudbe je Boscarol d.o.o. izvedel širšo anketo med obstoječimi najemniki, kupci ter prebivalci širšega območja, ki so vsi izkazali zadovoljstvo nad dosedanjim upraviteljem in centrom samim, lokacijo ter prodajo. Pridobljenih je bilo tudi nekaj informacij kako narediti objekt še bolj privlačen za uporabnike in kakšne dodatne vsebine si želijo. Vsem, ki ste v anketi sodelovali in družbi IT Melona, ki jo je izvajalo, se najlepše zahvaljujemo.

Novi lastnik nadaljuje s pogodbo dolgoročnega najema centra, ki jo je s prejšnjim lastnikom sklenil Mercator d.d. in se veseli dolgoročnega uspešnega sodelovanja.
Prepričani smo, da bomo skupaj osvežili objekt sam in ponudbo v njem ter upravičili zaupanje, ki so nam ga izkazali kupci in prebivalci širšega mariborskega območja. Urnik in način obratovanja ostajata nespremenjena.