Novice

K Guinessovemu rekordu Borisa Tomašiča je pripomogel tudi Ivo Boscarol

29. 09. 2023

V septembru 2023 je Slovenija dobila svetovnega rekorderja.
Slovenski gospodarstvenik in televizijski voditelj Boris Tomašič, ki na Nova24 vodi pogovorno oddajo »Kdo vam laže«, je 24. septembra začel najdaljšo pogovorno oddajo v zgodovini. Nato je trajala kar 73 ur, 23 minut in 21 sekund, skupaj torej več kot tri dni brez prestanka. S tem je podrl dosedanji Guinnessov svetovni rekord za najdaljšo pogovorno oddajo v zgodovini, ki je znašal 72 ur in 18 minut.

Vsako uro je gostil enega sogovornika, skupaj torej več kot 70, podnevi in ponoči. Oddajo je med podiranjem rekorda ves čas vodil sam, glede na pravila pa si je vsako uro lahko privoščil 5 minut odmora. Z njim v studiu je bilo ves čas najmanj 20 gledalcev, odprte pa so bile tudi telefonske linije za vprašanja.

V oddaji so se zvrstili gostje iz najrazličnejših področij, med drugimi Igor Lukšič, Bogomila Ferfila, Tina Bregant, Miro Petek, Uroš Urbanija, Martin Strel, Rok Marguč. Sodelovali tudi Aleš Hojs, Aleš Primc, Boštjan M. Turk, Igor Ogorevc in drugi.

Boscarol med svojim zahvalnim govorom

Čast, da je bil kot prisoten v studiu ob 18. uri in 18 minut, ko je bil rekord dosežen, je pripadla Ivu Boscarolu. Med pogovorom je poudaril pomembnost tovrstnih dogodkov za ponos in samozavest Slovencev. Med drugim je dejal: “Slovencem manjka, da bi bili ponosni na svojo zgodovino. Mi zgodovino imamo!”

Publika je ploskala stoje, usuli so se zlati konfeti, v studio pa je stopila tudi uradna predstavnica/razsodnica Guinnessove knjige rekordov in Borisu podelila plaketo, kar tudi uradno potrjuje njegov uspeh.
Čestitamo!

“Mislim, da ste naredili eno ogromno stvar. Nekaj, kar se je zapisalo za zmeraj in ne samo v Sloveniji. Mislim, da smo in bomo ponesli ime Slovenije v svet. Dokazali smo, da za nas ni ovir,” je ob dosežku povedal voditelj.