Novice

Združenje Manager je podelilo nagrado za življenjsko delo

09. 02. 2023

Člani Združenja Manager so se 25. januarja 2023 zbrali na letni skupščini – tradicionalnem srečanju, s katerim simbolično obeležijo začetek novega poslovnega leta. Podelili so tudi priznanja Združenja Manager, ki veljajo za najvišjo poslovno nagrado v Sloveniji.

Priznanje za življenjsko delo v managementu podeljujejo posameznikom, ki so se s svojimi dosežki in vplivom zapisali v zgodovino slovenskega managementa. Dosedanji prejemniki priznanja za življenjsko delo so med drugimi: Jože Mermal, Cvetana Rijavec, Danica Purg, Stojan Petrič, Cvetka Selšek, Bruno Korelič, in drugi.
Priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta za leto 2022 je prejel ustanovitelj, dolgoletni direktor in solastnik skupine Pipistrel Ivo Boscarol.

Kot je v utemeljitvi zapisala komisija združenja, je Boscarol eden najprodornejših samoniklih slovenskih podjetnikov po letu 1990, ki je znamko Pipistrel spremenil v sinonim drznosti, inovativnosti in podjetnosti in na globalni zemljevid uvrstil ne le podjetje samo, temveč tudi Slovenijo. Izpostavili so preboje, ki so Slovenijo postavili med tehnološke velesile in Iva omenili kot  »odličnjaka v ustvarjanju dodane vrednosti, zgled inovativnosti, prodornosti, uspeha in odličnega vodenja, ki se je s svojim delom, velikim srcem in občutkom za sočloveka v družbi uveljavil ne le kot izjemen podjetnik, temveč tudi kot izjemen posameznik.«

Nataša Pirc Musar čestita Ivu

Dogodka so se udeležili pomembni gostje, vključno s člani vlade in diplomati. Potem, ko mu je izročila priznanje, je predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar v svojem osrednjem govoru nagovorila Iva Boscarola. Označila ga je za pionirja na področju električnih letal, poleg Edvarda Rusjana, pionirja prvih poletov pred več kot sto leti. Povedala je, da je priznanje za življenjsko delo je tisto, ki izpostavi posameznika, ki se je s svojimi dosežki zapisal v zgodovino slovenskega managementa ter pustil pomemben odtis na gospodarskem in družbenem področju. Izjavila je, da jo veseli, da je poleg teh pogojev družbena odgovornost tista lastnost, ki ni samo vrednota Združenja, ampak tudi posameznikov, ki so prejeli priznanja za življenjsko delo. Svoj govor je zaključila z željo vsem menedžerjem v Sloveniji, da bi jim le uspelo poleteti tako visoko, kot je gospod Boscarol.

Boscarol med svojim zahvalnim govorom

V svoji zahvali, ki jo je Ivo Boscarol začel z besedami: »Res sem počaščen, malo pa tudi presenečen, da me je Združenje manager izbralo za to priznanje. Nikdar namreč nisem bil član združenja in tudi svoje vodenje sem zasnoval na mogoče malo drugačnih kriterijih, kot so standard v tem naše krutem poslovnem svetu.« je tudi povedal, da je s svojim delovanjem v zadnjih 33 letih dokazal, da je mogoče biti uspešen na dolgi rok tudi s spoštovanjem osnovnih človeških vrednot in tudi če se na prvo mesto ne postavlja dobička.